Jr. NBA League și-a stabilit finalistele care vor lupta pentru marele trofeu în cadrul turneului Final Four, ce va avea loc în weekend-ul 20-21 mai la Timișoara, în Sala Sporturilor ”Constantin Jude”.

Astfel, cele două câștigătoare ale semifinalelor din Playoff-ul Conferinței West, Minnesota Timberwolves (Colegiul Național Bănățean Timișoara) și New Orleans Pelicans (Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc) și-au aflat adversarele din Conferința de Est.

În urma Playoff-ului ce a avut loc luni în BTarena din Cluj-Napoca, echipele ce vor reprezenta Conferința de Est în Final Four sunt Chicago Bulls (Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca) și Indiana Pacers (Școala Gimnazială ”Ioan Bob” 1 Cluj-Napoca).

În primul meci, Bulls a trecut de Toronto Raptors (Școala Gimnazială ”Iuliu Hațieganu”) cu un scor fără dubiu, 51-12, pentru a se impune clar și în semifinala cu Atlanta Hawks (Colegiul Național ”Georghe Coșbuc”).

Pe cealaltă ramură, Indiana Pacers a trecut la fel de clar de primul adversar, New York Knicks (Școala Gimnazială ”Ioan Bob” 2), scor 31-3, însă a avut emoții în semifinala cu Charlotte Hornets (Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca), pe care i-au depășit la limită, scor 19-17.

Iată rezultatele complete ale Eastern Conference Playoff:

[tournament_bracket 3983]

În Conferința de Vest, lucrurile au fost la fel de interesante în turneul Playoff, desfășurat în primul weekend din această lună la Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara.

În fața sportivilor de la echipa de seniori BC SCM OHMA Timișoara, prezenți în tribune, Minnesota Timberwolves (Colegiul Național Bănățean Timișoara) a trecut în forță de Oklahoma City Thunder (Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara), scor 28-9, dar a avut de muncit în semifinala cu Denver Nuggets (Școala Gimnazială Nr. 24 Timișoara), încheiată cu scorul de 19-15.

În mod similar, cealaltă finalistă, New Orleans Pelicans (Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc) a depășit ușor primul adversar, pe Houston Rockets (Liceul Teoretic Romano-Catolic Gerhardinum), pentru a transpira serios în semifinala cu Golden State Warriors (Școala Gimnazială Nr. 21 ”Victor Babeș” Timișoara), scor 14-11.

Iată rezultatele Playoff-ului Conferinței Vest:

[tournament_bracket 3758]

Avem, așadar, finalizat tabloul competițional pentru Final Four-ul ce va avea loc la Timișoara, în Sala Sporturilor ”Constantiin Jude” în weekend-ul 20-21 mai:

[tournament_bracket 4005]