Parteneriatul Jr. NBA România între National Basketball Association (NBA) și Federatia Română de Baschet trece la un nou nivel în primăvara anului 2024. Vor fi organizate două ligi, Jr. NBA România Nord, care are în componență județul Timiș în Conferința de Vest și județele Cluj, Mureș și Sălaj în Conferința de Est, în timp ce Jr. NBA România Sud va cuprinde Argeșul, Dâmbovița și Prahova în Conferința de Vest și zona București – Ilfov în Conferința de Est.

În România, această competiție este dedicată elevilor din ciclul primar (echivalentul claselor I-IV, sistem românesc), urmând a fi organízate meciuri de 4 sferturi a câte 8 minute, în format mixt.

Jr. NBA România Nord a pornit deja la drum la începutul lunii martie, la draft participând Ambasadorii NBA Gordana Grubin și Mile Ilić, foști jucători în cele mai importante campionate din lume, WNBA – la feminin, respectiv, NBA – la masculin.

Draftul Jr. NBA România Sud – ceremonia care va deschide primul sezon al Ligii Jr. NBA România Sud – va avea loc în ”Arena de Baschet” (Bulevardul Basarabia 37-39), în data de 15 martie, începând cu orele 14:00, și îl va avea ca invitat special pe Ambasadorul Jr. NBA, pivotul sârb Vladimir Radmanovic, jucător cu 15 sezoane petrecute în NBA, finalist în 2008 cu Los Angeles Lakers și campion mondial cu naționala Iugoslaviei în 2002.