Actul final al Jr. NBA League România 2019, competiție organizată în parteneriat cu Banca Transilvania, a avut loc marți, 3 decembrie, invitatul de onoare fiind legenda NBA Dino Rađa, cel care a felicitat campionii celei de-a doua ediții a Jr. NBA League România.

Jr. NBA League România s-a desfășurat pentru a doua oară între școlile din Cluj-Napoca, adresându-se elevilor, băieți și fete, de 10-11 ani, fiecare școală reprezentând una dintre cele 30 de echipe din NBA și purtând echipamentul acesteia pe parcursul întregii competiții.

Portland Trailblazers (Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”) a câștigat marea finală împotriva Miami Heat (Liceul Teoretic ELF), în BTarena din Cluj-Napoca, iar Dino Rađa, baschetbalist care a evoluat în NBA între 1993 și 1997 la Boston Celtics și care a avut o carieră de legendă în Europa, a înmânat inelele de campioni.

Competiția s-a desfășurat, similar NBA, cu echipele împărțite în două conferințe și șase divizii. Liga a început în octombrie, primele opt echipe din fiecare conferință avansând în playoff. Cele mai bune două echipe din fiecare conferință s-au întâlnit în Finale, pentru a stabili campioana.

Jr. NBA League este o competiție adresată copiilor și care transmite principiile și valorile de bază ale jocului: lucrul în echipă, respectul, determinarea și comunitatea. Jr. NBA League își propune să contribuie la creșterea și îmbunătățirea experiențelor baschetbalistice trăite de tinerii sportivi, de antrenorii și părinții lor.

Fanii pot afla mai multe despre NBA pe paginile oficiale NBA.com, Facebook.com/NBA și @NBA pe Twitter și pot aplicația NBA App pentru știri, scoruri, statistici, program, video-uri și multe altele.